مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

وقتي دو نفر ‌‌‌‌مي‌خواهند كه چيزي را در قبال چيز ديگر به يكديگر بدهند در واقع با هم معامله كرده‌اند و هر فرد موظف است كه هر چيزي را كه مابه‌ازاي معامله قرار داده است به طرف ديگر بپردازد. اما در برخي موارد ممكن است معاملات اشكالاتي داشته باشند و جرم فروش مال غير در آن‌‌‌‌‌ها صورت بگيرد. در ادامه قصد داريم در مورد جرم فروش مال غير توضيحاتي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 
 
 
 
 

فروش مال غير به چه معناست‌‌‌‌‌‌ ؟

‌فروش ما‌ل غير يكي از جرائمي است كه قانونگذار براي آن مجازاتي را در نظر گرفته است. در اين نوع جرم شخص مجرم مال فرد ديگر را بدون ‌اجازه او به فروش ‌‌‌‌مي‌رساند. براي مثال تصور كنيد خانه‌‌‌‌‌‌اي داريد كه كسي در آن‌ زندگي ‌‌‌‌نمي‌كند و فرد مجرم خانه شما را بدون اجازه شما اجاره ‌‌‌‌مي‌دهد كه در اين صورت ‌فروش ما‌ل غير صورت گرفته است و شما ‌‌‌‌مي‌توانيد مالكيت خود اعلام نماييد و از مجرم در دادسرا شكايت كنيد. ‌فروش ما‌ل غير در دو قالب فروش اموال منقول و غير منقول صورت ‌‌‌‌مي‌گيرد كه با هم تفاوت‌‌‌‌‌هايي دارند.

فروش اموال منقول

مال منقول به مالي‌ گفته ‌‌‌‌مي‌شود كه اگر جابه‌جا شود آسيبي به آن ‌‌‌‌‌نمي‌رسد و از ارزش آن كم ‌‌‌‌نمي‌شود. براي مثال ساعت، لوازم قيمتي و طلا جزو اموال منقول به حساب آمده و مجرم ‌‌‌‌مي‌تواند با سوء استفاده از آن‌‌‌‌‌ها مرتكب جرم‌‌ فروش ما‌ل غير شود.

فروش اموال غير منقول

مال غير منقول به مالي گفته ‌‌‌‌مي‌شود كه‌ امكان جابه‌جايي آن وجود نداشته باشد، براي مثال خانه و زمين دو مال غير منقول به حساب ‌‌‌‌مي‌آيند كه مجرم با سوء استفاده از اين دو نوع مال نيز ‌‌‌‌مي‌تواند مرتكب جرم ‌فروش ما‌ل غير شود.

آيا در صورت وقوع جرم فروش مال غير ممكن است مالك و خريدار نيز مجرم محسوب شوند‌‌‌‌‌‌ ؟

شايد برايتان عجيب باشد كه بگوييم فقط شخصي كه مرتكب ‌فروش ما‌ل غير شده است (يعني فروشنده) مجرم نيست و ممكن است مالك يا خريدار نيز مجرم به حساب بيايند. در ادامه چگونگي مجرم شناخته شدن مالك و خريدار شرح داده شده است:

مجرم شدن مالك

در برخي موارد ديده شده است كه مالك نيز در ‌فروش ما‌ل غير مجرم شناخته ‌‌‌‌مي‌شود. اگر مالك متوجه شود كه مالش بدون اجازه او معامله شده است ‌‌‌‌مي‌بايست در مدت زمان يك ماه به دادگاه مراجعه نمايد و مالكيت خود را اعلام كند و در غير اين صورت ممكن است دادگاه او را مجرم به حساب بياورد. دليل آن است كه در برخي موارد مالك و فروشنده با هم هماهنگ هستند تا از خريدار كلاهبرداري كنند.

مجرم شدن خريدار

در اين نوع جرم ممكن است خريدار نيز مجرم شناخته شود، اگر خريدار از وقوع جرم ‌فروش ما‌ل غير اطلاعي نداشته باشد مجرم نيست اما ‌اگر از اين جرم اطلاع داشته باشد و با وجود‌ مطلع بودن از عدم مالكيت فروشنده باز هم معامله را انجام ‌دهد مجرم است و دادگاه او را در جرم شريك ‌‌‌‌مي‌داند. دليلش آن است كه ممكن است خريدار و فروشنده با هم تباني كرده باشند تا از شخص مالك كلاهبرداري نمايند.

چگونه پس از پس از وقوع جرم فروش مال غير مال را پس بگيريم‌‌‌‌‌‌ ؟

در صورتي كه جرم ‌فروش ما‌ل غير انجام شده باشد شاكي ‌‌‌‌مي‌بايست به دادسراي كيفري مراجعه نمايد و با طرح دعوا از دادسرا بخواهد كه مال او را به او بازگرداند. شاكي ‌‌‌‌مي‌بايست مدارك معتبري را به دادسراي كيفري ارائه كند تا جرم ‌اثبات گردد.

پس از اثبات جرم دادسرا مجرم را موظف ‌‌‌‌مي‌كند كه مال را به صاحبش بازگرداند كه به اين كار رد مال ‌‌‌‌مي‌گويند.

مجازات جرم فروش مال غير چيست‌‌‌‌‌‌ ؟

جرم ‌فروش ما‌ل غير از جمله جرائمي ‌است كه قانونگذار براي آن مجازات سختي را در نظر گرفته است و از جرائم نابخشودني به حساب ‌‌‌‌مي‌آيد. حتي اگر شاكي نيز رضايت دهد باز هم مجرم در اين نوع جرم مجازات خواهد شد. مجازات فردي كه مرتكب ‌فروش ما‌ل غير ‌‌‌‌مي‌شود به شرح زير است:

  • مجرم از يك ‌تا هفت سال به حبس محكوم ‌‌‌‌مي‌شود.
  • مجرم ‌‌‌‌مي‌بايست برابر مالي كه ربوده است را به عنوان جريمه نقدي بپردازد.
  • مجرم بايد مالي را كه به فروش رسانيده به صاحبش بازگرداند.

سوالات متدوال

فروش مال غير به چه معناست‌‌‌‌‌‌ ؟

وقتي شخصي مالي را بدون اجازه صاحبش به فروش برساند و يا از آن منفعتي دريافت كند كه در واقع آن منفعت متعلق به صاحب مال است مرتكب جرم فروش مال غير شده است.

مجازات حبس فروش مال غير چقدر است‌‌‌‌‌‌ ؟

از يك تا هفت سال.

براي شكايت از مجر‌‌‌‌مي كه مرتكب فروش مال غير شده است ‌‌‌‌مي‌بايست به كجا رجوع كرد‌‌‌‌‌‌ ؟

به دادسراي كيفري.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص فروش ما‌ل غير، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون فروش ما‌ل غير پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/29  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب